Zorgpas niet ontvangen?

Ben je recentelijk overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering? Dan ontvang je meestal binnen 2 – 4 weken je nieuwe zorgpas en polisblad. Heb je deze nog niet ontvangen? Geen haast het kan zijn dat jouw zorgverzekeraar vanwege de vele aanmeldingen jouw informatie iets later verstuurd dan dat je normaal gewend bent.

Zorgpas binnen 2 weken thuis

Zoals hierboven beschreven is de normale gang van zaken dat je de zorgpas binnen twee weken na het afsluiten van je zorgverzekering thuis ontvangt. Maak jij je zorgen over wat er gebeurd als je naar het ziekenhuis gaat of gebruik maakt van een zorgverlener? Dat is niet nodig, deze werken allemaal met het VECOZO systeem. Dit is een systeem waarbij ze real-time kunnen inzien welke persoon waar verzekerd is. Zo kun jij ongestoord gebruik maken van je zorgverleners en regelen zij verder achteraf de rekening onderling!

Fysieke pas of digitaal?

Zit jij te wachten op je zorgpas, dan kan het zijn dat jouw zorgverzekeraar inmiddels is over gegaan naar volledig digitaal! De zorgpas is dan terug te vinden in de App of op de website van jouw aanbieder. De ziekenhuizen in het buitenland accepteren dit ook vaak. Echter kan het gebeuren dat zij willen dat je de zorgnota toch voorschiet, dit heeft niets te maken met jouw zorgpas maar meer de administratieve afhandeling waar ze geen zin in hebben. De ervaring is wel dat zodra men in het buitenland kosten heeft gemaakt, deze binnen enkele dagen weer op je rekening staan, nadat je deze heb gedeclareerd binnen de website van jouw zorgverzekeraar.