Eigen risico 2022

Het eigen risico van de zorgverzekering in 2022 blijft op 385,- euro staan. Dat hebben de regeringspartijen de afgelopen week gezamenlijk besloten. Er was aanvankelijk wat consternatie ontstaan over deze hoogte doordat deze normaliter mee stijgt met de zorgkosten, mits vastgezet door de overheid.

Stijgende zorgpremie 2022?

Normaliter is het een zaak dat de hoogte van het eigen risico stijgt met de kosten die gemaakt worden in de gezondheidszorg. Het afgelopen jaar is al bekend geworden dat deze kosten, nog even buiten de corona, fors gaan stijgen. Dit wordt veroorzaakt door onder meer de stijgende loonkosten in de zorg zoals afgesproken in het CAO gezondheidszorg, welke geldt tot 2023.

Dat de kosten dus stijgen, dat staat vast, echter hebben ze nu besloten om het eigen risico 2022 gelijk te houden. Dat betekent wel dat de kosten ergens anders moeten worden verhaald. Wij verwachten dan ook dat de zorgpremie 2022 hiermee een forse stijging zal gaan doormaken voor de zorgverzekering 2022.

Besparen op je zorgpremie via het eigen risico 2022?

Uiteraard willen we allemaal besparen op de zorgpremie, zo ook voor de zorgverzekering 2022. Hiervoor is het raadzaam om een goede inschatting te maken in de zorgkosten die je kunt verwachten het komende zorgseizoen. Door dit op een juiste wijze in kaart te brengen kun je een gerichte polis zoeken die aansluit op de wensen die jij het komende seizoen nodig gaat hebben. Alle overige zaken waar je dan geen gebruik van maakt kun je dan uiteraard naar behoefte afschalen of zelfs schrappen.

Echter bestaat er ook nog de mogelijkheid om het eigen risico 2022, vrijwillig te verhogen. Dit zou je een besparing kunnen opleveren tot wel 360 euro op jaarbasis. Let wel het is dan belangrijk dat je geen zorgkosten verwacht en een financiële buffer achter de hand hebt. Dit in het geval dat je zorgkosten gaat maken, je de extra 500,- euro wel kunt betalen en hiermee niet in de financiële problemen komt.

Vanaf 12 november is het weer mogelijk om de zorgpremie 2022 te vergelijken, hou de site goed in de gaten en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen.