Zorgverzekering Zorg en Zekerheid 2022

Zorg en Zekerheid Zorgverzekering 2022

De zorgverzekering van Zorg en Zekerheid 2022.

Zorg en Zekerheid is een relatief kleine zorgverzekeraar, die vooral veel klanten heeft in de omgeving van het bedrijf in Leiden. In de regio het groene hart hebben zij veel naamsbekendheid, daar zij in die regio veel betrokken zijn bij het maatschappelijk ondernemen. Iedereen in Nederland kan zich echter aansluiten bij deze zorgverzekeraar, die altijd een scherpe zorgpremie heeft voor 

Basisverzekering van Zorg en Zekerheid:

Deze zorgverzekeraar heeft voor haar klanten drie verschillende soorten van het basispakket beschikbaar. Dat zijn de volgende polissen:

  • Zorg Gemak Polis, deze kost 121,85 euro per maand.
  • Zorg Zeker Polis, deze kost 127,50 euro per maand. 
  • Zorg Vrij Polis, deze kost 135 euro per maand. 
Het verschil tussen deze polissen zit hem in de keuzevrijheid en de vergoedingen bij het gebruik maken van niet gecontracteerde zorgaanbieders. Waar je bij de Zorg Vrij polis 100% vergoeding van de marktconforme prijs krijgt van deze zorgverzekeraar is dit bij de Zorg Zeker 80% (75% bij wijkverpleging), en de Zorg Gemak polis 75% vergoeding. Het is dus verstandig dat voordat je deze polissen afsluit, je bekijkt of de zorgaanbieder waar jij je prettig bij voelt en / of gebruik van maakt, is gecontracteerd. 

Aanvullende zorgverzekering van Zorg en Zekerheid 2022

Deze zorgverzekeraar kent een zeer breed scala aan aanvullende zorgverzekeringen in 2022. Zo kun je kiezen uit maar liefst 7 aanvullende pakketten, hieronder een opsomming:
  • AV basis, vanaf 12,90 euro per maand.
  • AV Sure, vanaf 19,20 euro per maand, focus op jongeren.
  • AV Standaard, vanaf 20,80 euro per maand.
  • AV GeZZin Compact, vanaf 27,95 euro per maand.
  • AV Top, vanaf 43,95 euro per maand.
  • AV plus, vanaf 48,70 euro per maand, focus op senioren.
  • AV GeZZin Compleet, vanaf 54,35 euro per maand. 

Zoals je kunt zien heeft deze zorgverzekeraar voor elke specifieke doelgroep een aanvullende verzekering. Wil je de exacte inhoud van de pakketten bekijken, klik dan op de volgende link. Bekijk de aanvullende pakketten van Zorg en Zekerheid 2022.

Tandartsendekking van Zorg en Zekerheid:

Zorg en Zekerheid heeft voor de zorgverzekering van 2022 een uniek concept binnen Nederland. Je kunt hier namelijk met je partner de tandartsenverzekering delen! Zij doen dit overigens niet in losse paketten maar dit zit verwerkt in de aanvullende zorgverzekering die je bij hen kunt afsluiten. Onderstaand zie je wel de kosten voor het delen van de tandartsenverzekering, en de maximale hoogte van de vergoedingen die binnen de pakketten vallen. 

Bij de AV-Standaard, dit kost je per maand€ 1,50 (samen € 300,- vergoeding per kalenderjaar)
Bij de AV-Top, dit kost je per maand€ 4,25 (samen € 1.000,- vergoeding per kalenderjaar)
Bij de AV-Sure, dit kost je per maand€ 1,50 (samen € 300,- vergoeding per kalenderjaar)
Bij de AV-GeZZin Compact, dit kost je per maand€ 2,50 (samen € 500,- vergoeding per kalenderjaar)
Bij de AV-Plus, dit kost je per maand€ 4,25 (samen € 1.000,- vergoeding per kalenderjaar)
Bij  de AV-GeZZin, dit kost je per maand€ 4,25 (samen € 1.000,- vergoeding per kalenderjaar)

Wachttijd en medische selectie bij Zorg en Zekerheid

Deze zorgverzekeraar kent een wachttijd voor de orthodontie bij de GeZZin Compact en de GeZZin Compleet pakket. Er gelden op dit moment geen medische selecties. 

Welke eigen risico kun je kiezen bij deze zorgverzekeraar in 2022?

Bij deze zorgverzekeraar kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen met 500 euro naar 885,- euro op jaarbasis. Je verkrijgt hiermee een korting van 300 euro per jaar!

Ook bieden zij de mogelijkheid om zowel voor als achteraf het eigen risico in termijnen te betalen.

 

Zorg en Zekerheid vergelijken? 

Wil je de Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2022 vergelijken met alle andere aanbieders? Dan kun je dit eenvoudig doen middels onze zorgvergelijker op onze pagina: Zorgpremie vergelijken.

Hebben wij je al kunnen overtuigen en wil je alles eens rustig nalezen op de pagina van deze zorgverzekeraar? Klik dan hier om naar de website van Zorg en Zekerheid te gaan.