Wil je graag gebruikmaken van de zorgvergelijker 2024 om zodoende de overstap te maken naar de goedkoopste verzekeraar? Dan ben je op deze website aan het juiste adres. Je vindt hier gemakkelijk en snel hét overzicht van alle zorgverzekeraars. Door middel van de filters kan je gemakkelijk filteren op datgene wat jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld per jaar of per maand betalen, wil je kiezen voor bepaalde aanvullende verzekeringen of wil je een laag of juist hoog eigen risico? Je kunt er allemaal op filteren en eenvoudig de goedkoopste aanbieder vinden. Raadpleeg de onderstaande tabel voor het vinden van een geschikte verzekering. Het overzicht wordt iedere dag voorzien van een update.
Hoe werkt de zorgvergelijker 2024?
Wil jij graag besparen op je verzekering? Dan kan de zorgvergelijker 2024 behoorlijk handig zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk en snel de premieverschillen met elkaar vergelijken. Dat werkt erg handig met behulp van het meest eenvoudige vergelijkingssysteem.
Je kunt namelijk zelf je voorkeuren aangeven. Zo kan je je geboortedatum invoeren en direct starten met vergelijken. Ook kan je bijvoorbeeld aangeven of je aanvullende verzekeringen wenst of kan je aangeven of je per jaar wilt betalen. Op basis van jouw selectie staat de beste keuze altijd bovenaan. Vervolgens kan je je verzekering direct online aanvragen. Je wordt namelijk doorverwezen naar de website van de verzekeraar.
Ontdek de premieverschillen in de zorgvergelijker 2024
Het zal je misschien verbazen, maar de premieverschillen per zorgverzekeraar kunnen flink verschillen. Wist je dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering maar liefst 450 euro is? En dan hebben we het alleen nog maar over de basisverzekering zonder aanvullende verzekeringen. De verschillen zijn enorm en daarom loont het om een goede vergelijking te maken.
Kies voor de juiste polis uit de zorgvergelijker 2024
Als je gebruikmaakt van de zorgvergelijker 2024 kan je filteren op de polis. Je hebt keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Beide kennen voor- en nadelen. In de volgende subparagrafen leggen wij daar graag meer over uit. Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar op zodat je een goede keuze kunt maken.
Restitutiepolis
Wil je graag de volledige vrijheid bij het kiezen van een zorgverlener, zoals bijvoorbeeld je fysiotherapeut of ziekenhuis? Dan is het raadzaam om te kiezen voor de restitutiepolis. Je kunt namelijk zelf kiezen voor een bepaalde aanbieder. Hieronder sommen wij de voor- en nadelen op.
De voordelen van een restitutiepolis:
- Je kiest zelf je zorgverlener uit. Daarmee kan je dus zelf je apotheek, huisarts, tandarts of ziekenhuis uitkiezen;
- Doorgaans ontvang je de volledige vergoeding van gemaakte kosten, maar hier is een uitzondering op (zie nadelen hieronder);
- Je kan gemakkelijk berekenen of een aanvullende verzekering de moeite waard is. De kosten heb je namelijk in eigen hand;
- Vergelijken wordt volgend jaar gemakkelijker omdat je weet hoeveel je hebt gespendeerd aan aanvullende zorg.
De nadelen van een restitutiepolis:
- De premie van deze polis is hoger dan wanneer je kiest voor de naturapolis;
- Zorgverzekeraars hebben geen controle over de prijs, kwaliteit of service van niet-gecontracteerde zorgverleners;
- De zorg zal je meestal zelf moeten voorschieten. Nadien kan je dit terugvragen aan je verzekeraar, maar je moet het dus wel eerst zelf betalen;
- Deze verzekering geeft in de regel 100% vergoeding, maar als je hebt gekozen voor een aanbieder die hogere tarieven rekent dan het marktconforme tarief zal je het deels moeten betalen.
Naturapolis
Wil je echter een lage premie en maakt het jou niet zoveel uit welke zorgverlener jou behandelt, als dat nog blijkt? Dan past een naturapolis mogelijk wel beter bij jou. Je kunt alleen terecht bij gecontracteerde zorgverleners. Hieronder sommen wij de voor- en nadelen voor je op.
De voordelen van een naturapolis:
- Een lager premiebedrag;
- Je hoeft niets zelf voor te schieten;
- Hoge kwaliteit zorg.
De nadelen van een naturapolis:
- Gecontracteerde zorgaanbieders en dus een beperktere keuze;
- Soms zal je het zelf moeten voorschieten;
- Het wordt niet altijd tot 100% vergoed.
Kies het eigen risico dat bij jou past: selecteer het in zorgvergelijker 2024
In Nederland betaal je eigen risico wanneer je bepaalde zorg nodig hebt. Het wettelijke eigen risico ligt op 385 euro, maar je hebt de mogelijkheid om dat te verhogen. Als je ervoor kiest om dit te verhogen, zal je een lager premiebedrag betalen per maand. Mocht je vooralsnog zorg nodig zijn, dan loop je het risico dat je meer dan 385 euro moet betalen. Bij voldoende zorg zal je dus zomaar 885 euro aan eigen risico moeten betalen. Dat kan er flink inhakken, dus het is raadzaam dat je hier alleen voor kiest als je 885 euro achter de hand hebt.
Mocht je bijna nooit zorg nodig zijn, en je verwacht dit ook niet voor het komende jaar, kan je het eigen risico bedrag verhogen. Je zult zodoende namelijk flink besparen en dat geld kan je weer uitgeven aan iets anders. Of je kunt het bedrag natuurlijk opsparen. Mocht je dan vooralsnog zorg nodig zijn, heb je in ieder geval al een gedeelte bespaard.
Bij sommige aanbieders kan je je eigen risico ook in termijnen betalen als dat nodig blijkt. Niet iedere zorgverzekeraar biedt dat aan, dus neem de voorwaarden goed door.
Per maand of per jaar betalen?
Als je gebruikmaakt van de zorgvergelijker 2024 heb je de mogelijkheid om per maand of per jaar te betalen. Per jaar betalen is bij de meeste zorgverzekeraars voordeliger. Soms kan je tot wel twee procent korting krijgen op het premiebedrag. Heb je nog geld achter de hand liggen en wil je liever geen maandelijkse afschrijvingen? Dan kan het erg handig zijn om het per jaar te betalen. Je ontvangt dan een factuur voor het gehele jaar.
Mocht je tussendoor nog zorg nodig zijn, kan het zijn dat je weer een rekening ontvangt om bijvoorbeeld je eigen risico te voldoen. Soms wordt dit ook automatisch afgeschreven van je rekening.
Wil je liever per maand betalen? Dan kan dat natuurlijk ook. De meeste Nederlanders kiezen er overigens voor om dit maandelijks te betalen. Het is natuurlijk wel een groot bedrag om in een keer te voldoen.
Welke aanvullende verzekeringen heb ik nodig?
Als je gebruikmaakt van de zorgvergelijker 2024 heb je ook de mogelijkheid om te filteren op aanvullende verzekeringen. Je moet je van tevoren altijd afvragen of dat nuttig is. Check van tevoren of de premiebedragen opwegen tegen de vergoedingen.
We leggen dat graag uit aan de hand van een eenvoudig voorbeeld. Stel je voor: je gaat tweemaal per jaar naar de tandarts voor controle. Heb je niets en bleef het bij een controle? Dan kost je dat misschien eens 30 euro per controle. Als je dan een tandartsverzekering hebt van 10 euro per maand betaal je op jaarbasis 120 euro. Je maakt dus zodoende 60 euro verlies. Soms kan het daarom ook verstandig zijn om bepaalde aanvullende verzekeringen weg te laten.
Heel veel Nederlanders hebben aanvullende verzekeringen waar zij uiteindelijk geen gebruik van maken. Dat zorgt voor hogere zorgkosten per jaar en dat is zonde van je geld. Maak hierin dus goede keuzes.
Welke aanvullende verzekeringen zijn er?
Wil je wel graag een aanvullende verzekeringen afsluiten? Je hebt in grote lijnen keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen:
- Tandartsverzekering;
- Fysiotherapie;
- Brillen en lezen;
- Zwangerschap en geboorte.
Zoals gezegd is het dus erg belangrijk dat je van tevoren nagaat of de premiekosten opwegen tegen de vergoedingen. Ook hier kan je natuurlijk op vergelijken.
Kan ik kiezen voor een onbekende verzekeraar?
Wellicht zal je in de zorgvergelijker 2024 een aantal aanbieders tegenkomen waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Alle aanbieders uit het overzicht zijn echter betrouwbaar en voldoen aan de voorwaarden om als zorgverzekeraar actief te zijn. Enkele zorgverzekeraars zijn dochterbedrijven van grotere partijen. Daarmee willen zij bijvoorbeeld een bepaalde doelgroep aanspreken. Je kunt dus ook gerust kiezen voor een partij die minder bekend voor jou is.
Het is wel handig om van tevoren te bekijken welke zaken zij meeleveren. Kan je bijvoorbeeld een app downloaden voor het declareren voor je zorgkosten? Of fungeert de app bijvoorbeeld ook als zorgpas? De meeste aanbieders bieden het gelukkig allemaal wel aan, maar het kan lonen om hier van tevoren eens goed naar te kijken. Als je op ‘aanvragen’ klikt word je automatisch doorverwezen naar de website van de zorgverzekeraar in kwestie. Je hoeft niet direct een aanvraag in te dienen: je kunt ook eerst even op de website kijken.
Wanneer kan ik overstappen met de zorgvergelijker 2024?
Vanaf 12 november tot en met 31 december kan je overstappen van zorgverzekeraar. Je kunt gedurende deze periode van ongeveer anderhalf maand dus gebruikmaken van de zorgvergelijker 2024. Als je een nieuwe zorgverzekering hebt aangevraagd zal je polis ingaan op 01-01-2024. Op middernacht heb je dus een nieuwe verzekeraar!
Dit zijn de overstapdata voor 2024
Zoals je in de vorige paragraaf hebt kunnen lezen, kan je tussen 12 november en 31 december overstappen. Er zijn echter nog een aantal andere data waar je rekening mee kunt houden. Hier volgt een kleine samenvatting:
- 12 november – dit is de dag dat zorgverzekeraars uiterlijk hun nieuwe premies bekend moeten maken. Sommige aanbieders doen dit al eerder;
- 31 december – tot en met deze dag heb je de tijd om de overstap te maken;
- 31 januari – heb je je huidige verzekering opgezegd voor 31 januari 2023? Dan kan je ook nog overstappen tot en met deze datum. Heb je geen nieuwe zorgverzekering uitgekozen op 1 februari 2024? Dan blijf je bij je huidige verzekeraar, ook als je deze hebt opgezegd. Je moet namelijk verplicht verzekerd zijn in Nederland.
Bedenktermijn van 14 dagen
Ben je overgestapt van verzekeraar, maar twijfel je nog ergens over? Of heb je bijvoorbeeld gekozen voor een aanvullende verzekering die je toch overbodig blijkt? Geen probleem, je kunt namelijk nog binnen 14 dagen na ontvangen van de bevestiging je aanvraag annuleren. De bedenktermijn start pas zodra je de bevestiging per e-mail hebt ontvangen. Wil je graag gebruikmaken van de 14 dagen bedenktijd? Volg dan het onderstaande stappenplan:
- Via onze zorgvergelijker 2024 ben je overgestapt van zorgverzekeraar;
- De zorgverzekeraar heeft jou een e-mail gestuurd met hierin een bevestiging van de aanvraag;
- Vanaf het moment dat je deze e-mail hebt ontvangen heb je nog 14 dagen bedenktijd;
- Gedurende deze bedenktermijn kan je het contract nog annuleren. Hiervoor hoef je geen reden op te geven. Je kunt het kosteloos annuleren door contact op te nemen met de klantenservice van de verzekeraar.
Onafhankelijk vergelijken en overstappen
Met de zorgvergelijker 2024 kan je geheel onafhankelijk zorgverzekering vergelijken 2022 en overstappen. Onze website maakt geen deel uit van een zorgverzekeraar en wij maken het overstappen transparant. Je vergelijkt de verzekeringen uitsluitend op basis van prijs en inhoud. Ons doel is om jou de beste deal aan te bieden. Wij willen graag dat iedereen de juiste prijs betaalt voor hun verzekering. Als wij iemand doorverwijzen naar een bepaalde verzekeraar ontvangen wij hiervoor een kleine commissie. Deze commissie heeft overigens geen invloed op de getoonde resultaten en de commissie betaal jij niet. Deze betaalt de verzekeraar aan ons. Jij betaalt dus niets extra voor het gebruikmaken van ons vergelijkingssysteem. Wel zo fijn!
Hoeveel kan ik besparen?
Als je gebruikmaakt van ons vergelijkingssysteem kan je tot wel 504 euro op jaarbasis besparen (per verzekering). Als je voor het hele gezin een vergelijking gaat maken kan je dus wel duizenden euro’s besparen! Dat geld kan je natuurlijk weer besteden aan iets leuks. Daar kan je meerdere keren van uiteten of je kunt een extra minivakantie boeken. Laat dat dus niet zomaar liggen en maak een vergelijking via ons vergelijkingssysteem.
Heb je nog vragen? Contacteer ons!
Heb je vragen over de zorgvergelijker 2024? Dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zullen wij altijd snel reageren, in het weekend kan het iets langer duren. Via de contactpagina kan je ons een bericht sturen. Mocht je specifieke vragen hebben over een bepaalde zorgverzekeraar, adviseren wij om hen rechtstreeks een bericht te sturen. Heb je vragen over onze website of over het vergelijkingssysteem? Stuur dan gerust een bericht. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.