Zorgpremie vergelijken

Onze zorgvergelijker helpt je eenvoudig, binnen enkele minuten met het vinden van de juiste zorgverzekering. De zorgpremie vergelijken was nog nooit zo eenvoudig, en sluit exact aan op de wensen die jij op dit moment wenst.

Hoe kun je op eenvoudige wijze de zorgpremie vergelijken?

 1. Inventariseer de zorgwensen

  Ieder jaar is het belangrijk om te kijken of jouw zorgverzekering nog voldoet aan jouw zorgbehoefte. Het kan namelijk goed zijn dat dit is verandert ten opzichte van het voorgaande jaar. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld als je zwanger bent of wil worden, maar ook een geplande operatie die er straks aankomt.

 2. Bekijk je actuele situatie

  In sommige gevallen kan het goed zijn dat jouw huidige polis voldoet aan de wensen die je zojuist genoteerd hebt. Meestal krijg je rondom 12 november je actuele polisoverzicht binnen via de post of email. Heb je dit niet ontvangen, dan kan je eenvoudig met je digid inloggen op de website van jouw zorgverzekeraar.

 3. Welke polis kies jij?

  Iedere basisverzekering heeft dezelfde inhoud, dat is namelijk door de overheid bepaalt. Echter verschillen de prijzen soms enorm, dit heeft te maken met welke soort polis jij kiest. Op dit moment kun je kiezen uit vier verschillende soorten polissen namelijk:

  – Budgetpolis (zeer beperkte keuzevrijheid)
  – Naturapolis (beperkte keuzevrijheid)
  – Restitutiepolis ( volledige keuzevrijheid)
  – Combinatiepolis (ruime keuzevrijheid)

  Zoals je achter de soorten polissen al kunt zien is de prijs van de zorgpremie vooral afhankelijk van de keuzevrijheid. Waarbij de goedkoopste polis de budgetpolis is en de duurste polis de restitutiepolis.

  Klik hier voor meer informatie over: welke soorten polissen er zijn?

  Ga je voor een goedkope zorgpolis, dan is het goed om vooraf te controleren of de zorgaanbieders waar jij gebruik van maakt of indien er zich iets voordoet is gecontracteerd door de zorgverzekeraar.

 4. Het eigen risico verhogen of zo laten?

  Nadat we de wensen goed in kaart hebben gebracht kijken we naar het eigen risico. Iedereen heeft namelijk het wettelijk verplichte eigen risico van 385,- euro op jaarbasis. Echter bestaat er de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan je doen op het moment dat je geen zorgkosten verwacht het komende zorgseizoen. Een verhoging van het vrijwillige eigen risico kan dit jaar een maximale korting opleveren van 30 euro per maand.

  Twijfel je om dit te doen, of wil je meer informatie hierover, lees dan ons artikel over het eigen risico.

 5. Een basis of een aanvullende zorgverzekering?

  Als je jouw zorgbehoefte in kaart heb gebracht en verder geen zorg nodig hebt en geen extra’s verwacht dan volstaat meestal een basisverzekering. Heb je echter wel zorgwensen dan is het verstandig om te kijken naar een aanvullende zorgverzekering.

  Voordat we je uitleggen hoe je naar de aanvullende zorgverzekering kunt kijken hebben we nog wel een aandachtspunt. Met het afsluiten van een zorgverzekering maak je een soort risico inschatting. Maar verdiep je ook even in de kosten die je kunt gaan maken op het moment dat je iets nodig hebt. Een voorbeeld hiervan is een aanvullende tandartsverzekering, waar je toch al snel 10 euro per maand voor betaald, bij het kleinste pakket. Heb jij nooit gaatjes en ga je 2x per jaar voor controle naar de tandarts? Een bezoek aan de tandarts kost gemiddeld 40 euro, je gaat 2 x per jaar dus dat maakt 80,- euro op jaarbasis. Het verschil met de aanvullende tandartsverzekering is dan dat je 40 euro kunt besparen als je deze niet afsluit.

  Hoe kan je deze eenvoudig onderscheiden? Middels onze zorgvergelijker kan je in het filter eenvoudig aangeven wat de wensen zijn. Op het moment dat jij dit doet, dan wordt direct het pakket wat het beste aansluit op jouw wensen geselecteerd. De zorgverzekeraars worden gerangschikt op basis van de prijs van de zorgpremie. Dan zie je dat de zorgpremie vergelijken eenvoudiger is dan gedacht!

 6. Stap over via Nedzorg!

  Als het goed is en het stappenplan op de juiste wijze heb doorgenomen kun je starten met de zorgpremie 2022 vergelijken. Dit kan via onze eenvoudig opgebouwde, maar zeer geavanceerde zorgvergelijker.

  Naast de resultaten zie je de knop waar je vervolgens de zorgverzekering die jij heb geselecteerd kunt afsluiten.

  Hierna wordt alles automatisch geregeld, je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude op! Ook heb je altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de zorgverzekering, dus verandert er nog iets? Dan kun je dit nog even aanpassen, wel zo handig!