Waarom als zorginstelling kiezen voor instapbaden?

Hoe fijn is het, dat je af en toe even helemaal tot rust kunt komen door het nemen van een ontspannen lekker warm bad? Toch is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend allereerst moet je natuurlijk wel een bad hebben en ten tweede is natuurlijk ook belangrijk dat je in bad kunt stappen. Dit laatste klinkt heel vanzelfsprekend, maar vooral in zorginstellingen, waar mensen natuurlijk een stuk slechter te been zijn, blijkt dit een flinke uitdaging. Toch is er een goede oplossing voor. Instapbaden, waarom dat vertellen we je hier.

Wat is een instapbad?

Een instapbad is een bad waar je zo in kunt stappen, klinkt logisch natuurlijk. Toch is zit het net even iets anders. Instapbaden zijn namelijk voorzien van een deur. Deze deur kun je open doen, zodat ze zonder dat je over de rand van het bad hoeft te stappen het bad in kunt lopen. Vervolgens doe je het deurtje weer dicht en kun je ongestoord genieten van een heerlijk ontspannen warm bad.

Welke voordelen heeft een instapbad?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het een stuk veiliger is. Zo hoef je namelijk niet over de rand te stappen en kun je zo het bad inlopen. Zo verklein je het gevaar op eventueel vallen of uitglijden. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je wat ouder bent, het allemaal niet meer zo soepel gaat. Wanneer je dan met één been in bad staat en met je andere been er nog buiten, dan kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties.

Niet alleen voor in bad

De meeste zorginstellingen beschikken over een bad en douche in één. Dat wil zeggen dat men eerst in bad moet stappen, alvorens ze kunnen douchen. Dit heeft als voordeel dat de badkamer minder nat wordt, waardoor je de kans op uitglijden verkleint. Zo kun je dus ook wanneer je alleen wilt douchen door middel van het deurt in je inloopbad gemakkelijk het bad inlopen om je vervolgens even heerlijk te kunnen douchen. Ben jij op zoek naar nog meer hulpmiddelen? Neem dan eens een kijkje voor alle sanitaire hulpmiddelen op Sani-assist.nl. Voor elke zorginstelling vind je in hun assortiment geschikte sanitaire hulpmiddelen.