Slim ontworpen warmtelamp medisch: onmisbaar in het ziekenhuis

De kwaliteit van de zorg in Nederland is bijzonder hoog. Dat komt door goed opgeleide artsen, verpleegkundigen en al het andere personeel dat zich dagelijks inzet in de ziekenhuizen en zorginstellingen. Wat ook belangrijk is voor het werkgemak van de medewerkers en de beste behandeling van de patiënt, is het gebruik van weldoordacht medisch meubilair van hoogwaardige materialen. Denk bijvoorbeeld aan een warmtelamp voor medisch gebruik en aan medische stoelen. Wat hebben deze comfort verhogende meubels te bieden?

Opties in warmtelampen voor medisch gebruik

Voor de zorgsector zijn steeds meer producten voor warmtemanagement beschikbaar. Voor baby’s, maar ook voor kinderen en volwassenen, is het belangrijk dat zij warm blijven tijdens onderzoeken of verzorging. Een warmtelamp medisch houdt de lichaamstemperatuur op het gewenste niveau. De nieuwste lampen zijn uitgerust met geluids- en visuele alarmen. De montage kan op diverse manieren, zo zijn er opties voor vaste en verstelbare wandmontage. Ook lampen voor montage aan het plafond en lampen met een verrijdbaar statief die in hoogte verstelbaar zijn behoren tot de mogelijkheden.

Eenvoudig te bedienen medische stoelen

Op het gebied van medische stoelen zijn er zeer veel therapeutische en relaxstoelen voor volwassenen en kinderen. Als mensen lang moeten zitten of hulpbehoevend zijn, dan is een ergonomische stoel met eenvoudige verstelmogelijkheden onmisbaar. Zo hebben mensen tijdens chemotherapie of nierdialyse een comfortabele stoel nodig waarin zij zich goed kunnen ontspannen. Er zijn stoelen die ontworpen zijn voor een specifiek doel, zoals een borstvoedings- en buidelstoel, maar ook stoelen die breed inzetbaar zijn. Modulaire opties – voor bijvoorbeeld arm- of rugleuningen – maken de stoelen geschikt voor elk doel. Verstelmogelijkheden die zowel voor het zorgpersoneel als de gebruiker eenvoudig zijn toe te passen zorgen voor de gewenste positie.

Medische meubels voor de beste zorg

Medische meubels met een goed ontwerp zijn voor de zorg onmisbaar. Een van de bedrijven die innovatief ziekenhuismeubilair levert, is VAB. Deze onderneming heeft een jarenlange ervaring in de medische wereld en biedt warmtelampen, behandelstoelen en rooming-in meubels. Daarnaast ontwerpt dit Zwolse bedrijf ook ziekenhuismeubels op verzoek. VAB werkt samen met fabrikanten die een uitstekende naam hebben en ontwikkelt zijn ontwerpen in samenwerking met zorgpersoneel en gebruikers. Zo zijn de meubels goed afgestemd op de mensen die ze gebruiken. Het medische meubilair is eenvoudig te reinigen, zodat een hygiënische omgeving gegarandeerd is.