Inleiding: De kracht van psychologische behandelingen

Psychologie is een wetenschap die zich richt op het begrijpen van menselijk gedrag, emoties en denkprocessen. Het kan helpen bij het identificeren en aanpakken van psychische klachten en stoornissen bij zowel volwassenen als kinderen. Er zijn verschillende effectieve therapieën beschikbaar die wetenschappelijk onderzocht zijn en uitgevoerd worden door experts in het vakgebied. In dit artikel zullen we je meer vertellen over hoe psychologie werkt voor volwassenen en kinderen, en geven we een overzicht van twee klinieken: Invivo Kids en Invivo Clinics.

Invivo Kids: Een gespecialiseerde kliniek voor kinderen en jongeren

Invivo Kids is een kliniek die zich richt op de psychologische behandeling van kinderen en jongeren. Het team bestaat uit (GZ) psychologen, orthopedagogen en kind- en jeugdpsychiaters die gevestigd zijn in Amstelveen en Zeist. Invivo Kids werkt volgens een systemische aanpak, waarbij ze niet alleen naar één deelgebied van het leven van het kind kijken, maar naar alle aspecten samen om een beter beeld van de situatie te krijgen. Behandelingen zijn gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT), en de focus ligt op het leren omgaan met problemen in plaats van het bestrijden ervan. Invivo Kids biedt ook een professioneel mindfulness programma aan, geleid door gecertificeerde MBSR en MBCT mindfulness trainers.

Invivo Clinics: Psychologische zorg voor volwassenen

Invivo Clinics biedt behandelingen voor verschillende psychische klachten bij volwassenen, waaronder paniekaanvallen, depressie, burn-out en persoonlijkheidsproblematiek. Deze kliniek hanteert een gezonde aanpak van psychische klachten en richt zich op het benutten van mogelijkheden en het herstellen van waarden. Invivo Clinics meet continu haar dienstverlening en ontvangt positieve waarderingen van klanten voor de behandeling. Op Zorgkaart Nederland scoren ze gemiddeld een 9,4. Net als bij Invivo Kids, biedt Invivo Clinics behandelingen die gebaseerd zijn op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en mindfulness. Ze blijven zich inzetten om hun dienstverlening te verbeteren op basis van feedback van klanten.

Psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie: Twee belangrijke behandelmethoden

Psycho-educatie speelt een belangrijke rol bij psychologische behandelingen. Het biedt cliënten informatie en advies over hun mentale klachten, helpt hen hun eigen gedrag te herkennen en begrijpen, en geeft inzicht in de symptomen en behandelmogelijkheden van psychische klachten. Cognitieve gedragstherapie is een effectieve behandelingsmethode die zowel bij kinderen als volwassenen kan worden toegepast voor veelvoorkomende problemen, zoals depressie, obsessief-compulsieve stoornis (OCS), posttraumatische stressstoornis (PTSS) en angststoornissen. Het richt zich op het veranderen van denkpatronen en gedrag om positieve veranderingen in het welzijn te bevorderen.

De kracht van gespecialiseerde zorg: Waarom kiezen voor Invivo Kids en Invivo Clinics?

Invivo Kids en Invivo Clinics onderscheiden zich door hun gespecialiseerde zorg en laagdrempelige aanpak. Beide klinieken hebben een team van verschillende specialisten onder één dak om een breed scala aan zorg te bieden. Ze streven ernaar om de administratieve last voor gezinnen en volwassenen te verminderen, zodat ze zich kunnen richten op de behandeling. Bovendien meten beide klinieken continu de tevredenheid van hun cliënten en ontvangen ze goede waarderingen voor de behandeling. Kiezen voor gespecialiseerde zorg bij Invivo Kids en Invivo Clinics betekent kiezen voor een aanpak die gericht is op het benutten van mogelijkheden, het herstellen van waarden en het verbeteren van het welzijn van zowel kinderen als volwassenen.