ZZP’er in de zorg? Zorg voor duurzame connecties

Als ZZP’er in de zorg doe je belangrijk werk. Je helpt mensen door het leven net iets gemakkelijker voor ze te maken en voorziet ze van wat persoonlijke en menselijk contact. Dit is erg belangrijk voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg van anderen. Toch kan het als ZZP’er in de zorg soms lastig zijn om zekerheid voor jezelf op te bouwen. Door een duurzame samenwerking aan te gaan met een bemiddelingsbureau voor zorg ZZP’ers, kun je jezelf wat meer zekerheid bieden. In dit artikel leer je waarom een bemiddelingsbureau de juiste hulp voor jou kan zijn.

Goede contacten met zorginstanties

Een bemiddelingsbureau in de zorgsector heeft veel contacten met zorginstellingen. Hierdoor weten zij het direct wanneer een instelling iemand nodig heeft om een functie te vervullen. Vaak wordt dit eerst doorgestuurd naar bemiddelingsbureaus en daarna wordt er een vacature geplaatst.

Doordat er goede contacten bestaan tussen het bureau en zorginstellingen, voelt een zorginstelling zich vaak meer vertrouwd met het bureau dan een ZZP’er die bij hen aanklopt. Doordat het bureau zelf al een vorm van screening houdt, is de zorginstelling ervan verzekerd dat ze een hardwerkende ZZP’er vindt die bij het bedrijf past.

Als ZZP’er heb je dus een streepje voor wanneer je aangesloten bent bij een bemiddelingsbureau. Je zult sneller een plek vinden om aan de slag te gaan en wanneer je ergens weer weggaat, kunnen ze direct voor je op zoek naar een nieuwe plek. Door dit uit te besteden, ervaar je minder stress en houd je meer tijd over voor jezelf.

Duidelijke tarieven

Als je als ZZP’er een samenwerking aangaat met een bemiddelingsbureau voor de zorg, dan zul je merken dat er meer duidelijkheid is over je inkomen. Het bemiddelingsbureau weet precies hoe de zorgmarkt ervoor staat en kan daardoor eerlijke tarieven opstellen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je als ZZP’er evenveel of meer verdient dan je collega’s met een vaste aanstelling.

Dankzij duidelijke tarieven behoud je een goed overzicht van je financiële situatie. Dit vermindert stress, omdat je beter weet waar je aan toe bent. Daarnaast zorg je met een duurzame connectie met een bemiddelingsbureau er ook voor dat hun mensen het altijd voor je zullen opnemen. In plaats van dat je volledig voor jezelf moet opboksen, heb je nu mensen die in jouw hoek staan om je te ondersteunen.

Met passie aan het werk

Wanneer jij met passie aan het werk bent in de zorg, zul je merken dat de dankbaarheid enorm is. Door je aan te sluiten bij een bemiddelingsbureau help je iedereen binnen de sector enorm. Het zoeken naar personeel verloopt zo een stuk gemakkelijker voor instellingen, waardoor ze meer aandacht kunnen besteden aan de zorg voor hun patiënten. Het bemiddelingsbureau bouwt een betrouwbaar netwerk op, waardoor het proces van werk vinden en aanbieden een stuk soepeler verloopt. Jij hebt meer zekerheid over een functie en weet dat je mensen helpt die dit enorm nodig hebben.

Door jouw passie voor de zorg te verspreiden, draag je positief bij aan een beter wordende zorg. We weten allemaal dat het in de zorg soms strijden is en dat je als personeel niet altijd behandeld wordt zoals zou moeten. Als ZZP’er kom je al flink voor jezelf op, door voor jezelf in te staan. Toch kan het nooit kwaad als er mensen zijn die wat op je letten en met jou meedenken in je onderneming.

Gun jezelf dus wat rust, zekerheid en eventueel zelfs begeleiding, door een duurzame samenwerking aan te gaan met een bemiddelingsbureau voor zorg ZZP’ers. Let hierbij op dat je je aansluit bij een bureau met voldoende ervaring, zij weten zich immers beter te wenden in de zorgsector en weten beter wat jij als ZZP’er allemaal nodig zult hebben. Zo ga je met een gerust hart aan de slag en kun jij je met volle focus inzetten voor jouw passie.