Alles over werken in de zorg sector

Altijd al in de zorg willen werken? Goed nieuws, want wij kunnen jouw hulp goed gebruiken. Er zijn meerdere vacatures in Groningen die zich richten op verschillende werkzaamheden in de zorg sector. Zo zou je bijvoorbeeld te werk kunnen gaan als verpleegkundige op verschillende afdelingen, maar ook als verzorgende. In de zorg is elke dag anders, wat het werk erg gevarieerd maakt. Tevens zijn er veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen; in de zorg vergaar je elke dag nieuwe kennis. In de zorg werk je niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart; dit maakt het zo mooi en inspirerend werk

Past het bij jou?

Er zijn een aantal eigenschappen die een fundamenteel belang hebben bij het werken in de zorg sector. Je bent van nature empathisch en zorgt er graag voor dat anderen zich op hun gemak voelen. Dit is zowel van belang voor patiënten, als voor collega’s en familieleden. Daarnaast ben je verantwoordelijk en weet jij hoe je in lastige situaties het hoofd koel kunt houden. Verder ben je praktisch ingesteld en kun je goed presteren onder (gezonde) druk. In de zorg kunnen er af en toe stressvolle acute situaties bestaan, waarin het erg van belang is dat jij als medewerker mensen rustig kunt houden en zelf hierin de leiding durft te nemen. Als laatst ben je flexibel, niet alleen wat betreft onregelmatige werktijden en het afwisselende takenpakket, maar ook in je omgang met mensen. In de zorg krijg je namelijk te maken met heel wat verschillende soort mensen, waarbij het de truc blijft om de communicatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De zorg is een breed begrip

Wanneer men denkt aan werken in de zorg, kan aan verscheidene beroeps scenario’s gedacht worden. Natuurlijk is het mogelijk om zieke patiënten te ondersteunen en te helpen, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld activiteiten met hen te doen. Hierbij kan ook gedacht worden aan de vele verschillende doelgroepen, van baby tot bejaarde. Zo zijn er veel verschillende opties!