Gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in België

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Als je een gezonde maaltijd op tafel brengt, zal je lichaam je daarvoor dankbaar zijn. Met de volgende tips en suggesties kun je je maaltijd gezonder maken.

Wat zijn kant en klaar maaltijden?

Kant-en-klaar maaltijden zijn pakketten met voedsel dat klaar is om te eten zonder dat je het hoeft te koken of te bereiden. Ze zijn meestal gemaakt met voedsel dat al is gekookt en verpakt in gebruiksvriendelijke containers. Er zijn veel verschillende soorten kant-en-klaar maaltijden, waaronder diepvriespizza’s, soepen, salades, wraps, broodjes, sandwiches en meer. Sommige kant-en-klaar maaltijden zijn speciaal ontworpen om gezond te zijn, terwijl andere gericht zijn op smaak.

Zelf koken? Gebruik dan onderstaande tips:

  • Kies voor veel groenten: Groenten moeten altijd het belangrijkste onderdeel van je maaltijd zijn. Kies voor veel verschillende soorten groenten om te voorkomen dat je in een voedselpatroon terecht komt. Groenten bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. 
  • Kies voor gezonde koolhydraten: Kies voor gezonde koolhydraten zoals volkoren pasta, quinoa, volkoren rijst en zoete aardappelen. Vermijd ongezonde koolhydraten zoals witte rijst, witte pasta en witte aardappelen. 
  • Voeg eiwitten toe: Voeg eiwitten toe aan je maaltijd. Eiwitten helpen je spieren te herstellen en bevatten ook veel voedingsstoffen. Kies voor plantaardige eiwitten zoals noten, tofu, tempeh, linzen, bonen en erwten. Je kunt ook kiezen voor dierlijke eiwitten zoals kip, vis, eieren en vlees. 
  • Voeg gezonde vetten toe: Gezonde vetten zijn belangrijk omdat ze je helpen voedingsstoffen op te nemen. Kies voor voedingsmiddelen die gezonde vetten bevatten zoals avocado, noten, zaden, olijfolie, kokosolie en vette vis. 
  • Eet minder suiker: Het eten van teveel suiker kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Kijk op de etiketten van voedingsmiddelen om te zien hoeveel suiker erin zit. Probeer ook zo min mogelijk toegevoegde suikers te eten, zoals cola, frisdrank, koekjes en gebak.

Wat is een gezond voedingspatroon?

Een gezond voedingspatroon is een dieet dat gebaseerd is op een evenwichtige combinatie van voedingsmiddelen die de juiste hoeveelheden energie, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en vezels bevatten. Het is belangrijk om variatie te hebben in het voedsel dat je eet, zodat je alle voedingsstoffen krijgt die je nodig hebt. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een gezond gewicht door een gezond voedingspatroon te volgen. Gezonde dieetmaaltijden kunnen helpen om gezondheid en welzijn te bevorderen en het risico op bepaalde ziekten te verminderen.

Samenvatting: Gezond eten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Volg de bovenstaande tips en suggesties om je maaltijd gezonder te maken. Kies voor veel groenten, gezonde koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Drink veel water en eet minder suiker. En vergeet vooral niet om ervan te genieten.