Hoe zit het met de vergoeding van rouwbloemen?

Het is belangrijk om op een goede manier afscheid van een overledene te kunnen nemen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door bloemen te kopen. Een rouwkrans bestellen is daar een voorbeeld van. Dit is een goede manier om te laten zien wat je voelt voor de overledene. Het is daarnaast ook een manier om de nabestaanden op een fijne wijze te ondersteunen. Natuurlijk wil je weten hoe het zit met het vergoeden van de bloemen door bijvoorbeeld een uitvaartverzekering en welke regels hierbij horen.

Voorwaarden voor een vergoeding

Welke voorwaarden zitten aan de vergoedingen van een rouwboeket? Dit hangt af van wat er in de verzekering is aangegeven. Zo kan het soms zijn dat het om een vast boeket moet gaan, maar soms ook om losse bloemen die je zelf koopt. Een andere factor die bepaalt wat je vergoed krijgt is de soort polis. Verzekeraars mogen hier zelf namelijk eigen voorwaarden in opnemen met betrekking tot de keus voor een boeket. Denk aan een maximaal bedrag of specifieke bloemisten waarmee gewerkt moet worden.

De verschillende soorten polissen

Wanneer je kijkt naar de verschillende polissen, dan zie je daar ook weer per soort verschillen in. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de polissen met een vergoeding, dan blijkt er ook verschil in het soort vergoeding te zitten. Zo zijn er bij naturaverzekeringen alleen bepaalde boeketten te kiezen. Dit is een selectie die door een verzekeraar bij een uitvaartverzorger is gemaakt. Andere boeketten kan je alleen met bijbetaling krijgen. Het kan dus wel heel belangrijk zijn om hier eerst goed naar te kijken.

Meer vrijheid in de keuze

Wil je meer vrijheid in de keuze? Er zijn ook verzekeraars die een totaalbedrag laten verzekeren dat je kan gebruiken om zelf een boeket te kiezen. Je hebt dan dus eigenlijk de vrije keuze om goede bloemen te kiezen, mits je je maar aan het bedrag dat verzekerd is houdt. Ook zijn er verzekeraars die een combinatie bieden. Je kunt een deel besteden om een bestaand boeket verder aan te vullen en een eigen draai te geven.