Wat levert een sapkuur op voor je lichaam?

Steeds meer mensen doen het: een Sapkuur online bestellen. Over sapkuren bestaat de mythe dat je ‘slakken’ uit je lichaam verwijdert, oftewel dat je giftige stoffen afvoert. Deze mythe kan niet worden bewezen, maar ook niet worden ontkracht. Het lichaam heeft namelijk een natuurlijk detox systeem. De lever en nieren filteren het bloed en scheiden alle gifstoffen uit je lichaam. De darmen zorgen er weer voor dat de belangrijkste voedingsstoffen in het lichaam worden opgenomen. Waarom zou je dan nog een sapkuur online bestellen? Een sapkuur heeft wel degelijk voordelen. Lees er hier meer over.

Een sapkuur online bestellen om je lichaam te laten detoxen

Veel mensen weten het niet, maar ons dieet veroorzaakt vaak vermoeidheid, lusteloosheid en stofwisselingsproblemen. Soms kan het daarom een goede optie zijn om jezelf even van vast voedsel te onthouden. Je kunt een sapkuur online bestellen, waardoor je een licht verteerbaar sapje tot je kunt nemen. Desondanks bevatten deze sappen alle nodige vitamines en mineralen voor je lichaam. Daarnaast consumeer je geen ongezond eten dat vol zit met suiker en vet.

Een sapkuur online bestellen om af te vallen

Je moet niet een sapkuur online bestellen als je binnen korte tijd zoveel mogelijk gewicht wilt afvallen. Een sapkuur heeft niet als doel om af te vallen, al zul je merken dat je aanzienlijk gewicht gaat verliezen. Dit heeft te maken met het feit dat je al je voedingsstoffen drinkt en daardoor minder calorie├źn binnenkrijgt dan wanneer je eet. Het resultaat hiervan is dat je lichaam ontwatert. Wanneer je klaar bent met je sapkuur zul je je verloren watergewicht weer aankomen. Een sapkuur is niet bedoeld om af te vallen, maar het kan je wel helpen om je eetpatroon langdurig te veranderen. 

Een sapkuur op de juiste manier uitvoeren

Misschien wil je na het lezen van bovenstaande tekst meteen naar de supermarkt en het sap rek van de supermarkt leegkopen, maar het is belangrijk om te weten dat je de meeste sappen uit de supermarkt beter kunt overslaan als je een sapkuur wilt doen. Als je sappen uit de supermarkt wilt drinken, kies dan voor de niet-geconcentreerde sappen die geen toevoegingen bevatten. Kies voor koudgeperste sappen vanwege hun rijke voedingsstoffen en vitamines.

Waarom een sapkuur online bestellen?

Het voordeel van het kopen van een kant en klare sapkuur is dat je je nergens druk om hoeft te maken. Bij veel fabrikanten krijg je een sap pakket waarin verschillende sappen zitten. Misschien drink je de eerste dag citroensap, wortelen en gember, en krijg je de tweede dag boerenkool en ananas. Je eet dus altijd gevarieerd met een kant en klare sapkuur! Of je nu een sapkuur online bestellen gaat of ze zelf maakt, voordat je begint met je detox is het goed om twee verlichtingsdagen in te lassen. Dit houdt in dat je op die dagen alvast geen maaltijden met vet en suiker eet.