Dit kunnen oorzaken zijn van bedplassen bij volwassenen

Veel volwassenen schamen zich op het moment dat zij te maken krijgen met bedplassen. Toch is dit niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Er zijn namelijk allerlei oorzaken die ervoor zorgen dat een volwassene last heeft van bedplassen. Het is altijd goed om langs de huisarts te gaan als je het niet vertrouwt. In veel gevallen zal het wel onschuldig zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijke oorzaken van bedplassen? Lees dan hieronder verder om achter de oorzaken en oplossingen te komen.  

Lichamelijke oorzaken

Het spreekt wellicht voor zich, maar bedplassen heeft vaak lichamelijke oorzaken. Dit kunnen allerlei verschillende lichamelijke oorzaken zijn. Soms maakt een lichaam te veel urine aan waardoor je niet op tijd naar het toilet kan. Hiernaast kan een lichamelijke oorzaak zijn dat het lichaam helaas geen sein geeft wanneer je eigenlijk naar het toilet zou moeten gaan. 

In sommige gevallen is bedplassen erfelijk. Dit betekent dat je eigenlijk een beetje pech hebt. Het is goed om te weten dat er een kans bestaat dat kinderen het bedplassen overnemen. In dat geval is het van belang dat je de kinderen goed ondersteunt als zij er last van hebben. Blijf altijd rustig tegenover je kind en word vooral niet boos. Bedplassen is echt voor niemand fijn. 

Andere oorzaken

Naast lichamelijke oorzaken zijn er ook andere oorzaken voor bedplassen. Dit zijn vaak oorzaken die te maken hebben met bijvoorbeeld angst en stress. In zulke gevallen zal er sprake zijn van bedplassen als je een hele stressvolle dag achter de rug hebt. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend, maar het komt regelmatig voor. 

Het is verstandig om in dat geval hulp te zoeken voor de psychische problemen. Dit kan het probleem van bedplassen vaak oplossen. Wees dus niet bang om hulp te zoeken en kies voor jouw eigen gezondheid. 

Meerdere oplossingen

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die je kan proberen als je last hebt van bedplassen. Wat doen tegen bedplassen is dus mogelijk. Het is in ieder geval verstandig om contact op te nemen met de huisarts. In sommige gevallen kan je in aanmerking komen voor medicijnen tegen bedplassen. Dit kan het geval zijn als je een kleine blaas hebt. Een medicijn kan ervoor zorgen dat jouw blaas iets meer gaat uitrekken. 

Daarnaast kan het slim zijn om absorberend ondergoed aan te schaffen. Dit werkt vooral goed als je last hebt van weinig urineverlies op onverwachte momenten. Dit kan dus ook in de nacht zijn. Heb je al alles geprobeerd en heb je er echt last van? Ga dan echt langs de huisarts. Je hoeft je niet te schamen, want meer mensen hebben last van bedplassen dan je denkt.