De beste tips om je weerstand te verhogen

Iedereen wil graag fit en gezond blijven. Helaas kun je het niet altijd voorkomen dat je geveld wordt door de griep of een verkoudheid oploopt. Het is daarom belangrijk om je weerstand te verhogen en te zorgen dat je weerstand op peil blijft. Met dit artikel willen wij jou graag helpen door het geven van de beste tips om je weerstand te verhogen.

Zorg goed voor je darmen

Het is belangrijk om voldoende groente en fruit te eten. Het advies luidt om dagelijks minstens 250 gram groente en twee stuks fruit te eten. Daarnaast wordt aangeraden om zoveel mogelijk volkoren producten zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst te gebruiken.

Groente, fruit en volkoren producten bevatten veel vezels. Deze zijn belangrijk voor je darmflora. Bovendien zitten in groente, fruit en volkorenproducten belangrijke vitamines en mineralen die goed zijn voor je weerstand. Voor je darmen zorgen is de eerste stap op weg naar een goede weerstand, want een groot deel van je immuunsysteem zit in je darmen.

Zorg voor een gevarieerd eetpatroon

Wanneer je een gevarieerd eetpatroon hebt betekent dit dat je veel verschillende producten eet. Hiermee zorg je ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen uit deze producten binnenkrijgt. Als je voor een lange tijd te eenzijdig eet ga je op den duur tekorten krijgen aan belangrijke vitamines, mineralen. Een gevarieerd eetpatroon draagt bij aan een goede weerstand doordat je geen voedingsstoffen mist.

Slik voedingssupplementen

Eén van de tips om je weerstand te verhogen is ook het slikken van voedingssupplementen zoals multivitaminen. Het slikken van voedingssupplementen vervangt niet de gezonde voeding, maar is wel een onmisbare aanvulling hierop. Wij adviseren je dus zeker om voedingssupplementen zoals multivitaminen op dagelijkse basis te slikken.

Neem voldoende producten met vitamine C

Vitamine C zit in fruit (kiwi’s, aardbeien, bessen en citrusvruchten’ en groente. Vitamine C uit voedsel is het allerbeste, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om ter aanvulling een vitamine C voedingssupplement te slikken. Vitamine C is namelijk de belangrijkste vitamine die je weerstand verhoogt en in stand houdt.

Neem voldoende producten met vitamine D

Vitamine D zit in vette vis (zoals zalm, haring en makreel), maar ook in producten zoals halvarine en margarine. De zon is daarnaast een goede leverancier van vitamine D, dus ga lekker in de zon zitten als hij schijnt. Wil je jouw vitamine D inname aanvullen? Kies dan voor vitamine D supplementen. Welke tips om je weerstand te verhogen ga jij toepassen?

Tip: Davitamon