Zorgpremie dubbel afgeschreven?

Het is een bijna jaarlijks ritueel, in januari en februari kan het gebeuren dat de zorgpremie dubbel wordt afgeschreven van je rekening. Dit is meestal wanneer je tegen het einde van december een nieuwe zorgverzekering heb afgesloten. Juiste deze periode is de topdrukte bij de zorgverzekeraars.

Eigenlijk hoef je geen actie te ondernemen, daar je oude zorgverzekeraar automatisch de opzegging ontvang van de nieuwe zorgverzekeraar. Zodra ze die hebben ontvangen dan zullen ze het teveel betaalde bedrag terugstorten

Terugstorten van de dubbel afgeschreven zorgpremie?

Heb je geen zin om te wachten op je geld, of kun je niet wachten? Dan bestaat er de mogelijkheid om je bank een terugstorting te laten maken. Dit noemt men een “stornering”, je kunt eenvoudig op de website van je bank terugvinden hoe je dit het eenvoudigste kunt doen. 

Het is wel belangrijk om zeker te weten dat je bent geaccepteerd door je nieuwe zorgverzekeraar voordat je het oude bedrag laat storneren. Anders ben je namelijk onverzekerd en dat levert weer de nodige problemen op…

Dubbele zorgpremie betaald, dubbele zorgverzekering?

Het is onmogelijk om twee zorgverzekeringen te hebben in Nederland, dit is simpelweg technisch gezien alleen al onmogelijk. De zorgverzekeraars voeren de wijzigingen in binnen het VECOZO systeem ( een systeem waarmee alle zorgverzekeraars en zorginstellingen werken), en dan is er slechts de ruimte voor 1 aanbieder. Zodra je dus ontdekt dat je twee verzekeraars heb betaald voor de zorgpremie 2022, krijg je dit dus automatisch weer terug!

.