Tandartsenpolis, doen of laten?

Aanvullende tandartsenpolis, is het rendabel?

Dat is een goede vraag, die je niet alleen voor de tandartsenpolis moet stellen maar eigenlijk voor alle aanvullende zorgverzekeringen. Een zorgverzekering is namelijk niets meer dan het maken van een risico inschatting. De kosten waarvoor je niet direct zelf kunt opdraaien zijn eigenlijk de zaken die je moet verzekeren. Of de kosten waarvan je weet dat je meer vergoed krijgt dan dat de kosten zijn op jaarbasis.

 

Tandarts kosten, weet jij wat het kost?

Zoals we net hebben omschreven is het altijd goed om te kijken wat nou de daadwerkelijke kosten zijn voor een bezoek aan de tandarts. Kijk heb je een slecht gebit en jaarlijks veel kosten en heb je een uitgebreide aanvullende dekking? Dan moet je dat vooral zo laten. Maar juist de mensen die alleen maar op controle gaan en verder nooit iets hebben, daar kan het interessant voor zijn om geen tandartsenpolis meer af te sluiten.

Een aanvullende tandartsverzekering begint vanaf€ 10,- per maand = € 120,- per jaar! 

Ga jij 1 x per jaar voor periodieke controle, laat je 2 x een rontgenfoto maken en je gebit reinigen? Dan kost dit jou 85,- euro per keer! Dat is  al € 35,- bespaard op je mondzorg! bron: allesoverhetgebit.nl

Kinderen en tandartskosten!

Sla jijzelf de tandarts over omdat je bang bent dat je de kosten niet kunt betalen? Doe dit vooral niet voor je kinderen! Nagenoeg alle behandelingen zijn voor kinderen geheel gratis op een paar uitzonderingen na zoals een kroon of brug of beugel. Zorg ervoor dat het gebit van je kind in perfecte conditie blijft en laat ze gewoon netjes 2 x per jaar op controle gaan, geheel gratis!