Hoe pak je een droge mond het beste aan?

Heb je regelmatig last van een droge mond? Dan kan dat erg vervelend zijn. Het betekent niet alleen dat je er ook een minder frisse adem van krijgt maar ook dat je kans loopt dat zich meer bacteriën in je mond nestelen waardoor je andere klachten erbij kunt krijgen. Als je mond droog aanvoelt en je dit met regelmaat hebt dan is het zaak dat je daar wat tegen onderneemt. Water drinken kan wel helpen maar dat is vaak maar een tijdelijke oplossing. Het is beter als je het probleem bij de bron aanpakt en een middel kiest dat er structureel tegen helpt. 

Kies voor een middel dat het probleem adequaat aanpakt

Er zijn diverse middelen te koop waarmee je een droge mond goed kunt aanpakken en niet alleen voor een paar uur het probleem verhelpt. Deze middelen hebben een langdurig effect (denk aan tot wel acht uur) en ze zorgen er ook voor dat je het probleem zo aanpakt dat het verdwijnt en ook wegblijft. Niet ieder middel is voor iedereen even prettig om te gebruiken dus het is belangrijk dat je iets kiest dat je fijn vindt en waar jij baat bij hebt. Kijk daarom op voorhand ook altijd goed wat er te koop is en kies voor producten op basis van natuurlijke ingrediënten. 

Kauwen op speciale kauwgom werkt

Als je graag op een makkelijke manier die je overal kunt gebruiken een droge mond wilt tegengaan kun je dit bijvoorbeeld doen door een speciale kauwgom te gebruiken. Voordeel hiervan is dat je deze gewoon onderweg kunt meenemen en kunt pakken als jij dat wilt of wanneer het nodig is. Waar je ook bent als je een droge mond hebt maakt dan niet uit want een stukje kauwgom steek je gewoon in je mond en het effect is direct merkbaar. 

Frisse en gezonde Moist-R™ kauwgom

Kies je voor de Moist-R™ kauwgom dan weet je zeker dat je een product in huis haalt dat gemaakt is op basis van natuurlijke grondstoffen. De kauwgom bevat xylitol maar in tegenstelling tot veel andere merken wordt deze gemaakt van enkel natuurlijk berkenhars. Er worden dan ook geen kunstmatige toevoegingen aan gedaan. De kauwgom is fris van smaak en zacht zodat deze makkelijk te kauwen is. Het middel stimuleert de aanmaak van speeksel in je mond en gaat tandbederf en tandplak tegen. Omdat schadelijke bacteriën niet houden van een vochtige mond ga je deze ook meteen tegen met de kauwgom en krijg je geen last van een slechte adem. De kauwgom heeft een natuurlijke zuurgraad waardoor je het tandglazuur niet beschadigt en je de balans in je mond behoudt. 

Spoel met mondwater tegen een droge mond

Vind je het prettig om na het tandenpoetsen je mond met mondwater te spoelen? Dat is best begrijpelijk want het geeft je mond een schoon en fris gevoel. Kies je voor OxyFresh mondwater Lemon dan werkt dit middel ook goed tegen een droge mond. Er zit zinklactaat, actieve zuurstof en Aloë Vera in het mondwater zodat je meer speeksel aanmaakt en de mond direct frisser aanvoelt. Daarnaast ga je met een vochtigere mond de vorming van schadelijke bacteriën tegen die een vieze adem kunnen veroorzaken dus het middel werkt op meerdere manieren. 

Geen kunstmatige toevoegingen 

Er zijn geen kunstmatige, chemische hulpstoffen aan het middel toegevoegd, zoals alcohol, chloorhexidine, SLS of sacharine zoals bij veel mondwaters wel het geval is. Doordat deze stoffen er niet in zitten is het middel altijd veilig te gebruiken en kent het geen nare bijwerkingen. Zo zorgt chloorhexidine met wat pech voor een vieze aanslag op je tanden en daar zit je uiteraard niet op te wachten bij een mondwater.

Kies voor meer producten tegen een droge mond

Vind je het moeilijk één bepaald product te kiezen om monddroogheid tegen te gaan of wil je graag de keuze hebben om de ene keer dit en de andere keer wat anders te gebruiken? Dan kun je ook een complete set zoals het Oxyd8 Dry Mouth Pakket aanschaffen. Hiermee haal je in één keer tandpasta, mondwater en Lozenges in huis. 

Maak meer speeksel aan

Bij regelmatig gebruik van de producten uit het pakket blijft je mond fris en minder droog aanvoelen en is deze ook gezond. Je gebruikt hiervoor het beste eerst de tandpasta om je mond en gebit te reinigen, waarna je spoelt met het mondwater. Neem je daarna nog een pastille met citrus- en mintsmaak dan houd je meteen een frisse smaak. Voor alle drie de producten geldt dat ze de aanmaak van meer speeksel stimuleren en zo zorgen voor een beduidend minder droge mond. 

Pakket met vier verschillende producten

Een ander compleet waar je voor kunt kiezen als je monddroogheid ondervindt is het OraRelieve Droge Mond Pakket. Hierin zitten mondwater, gel, tandpasta en spray om de klachten van een droge mond op een zo effectief mogelijke manier tegen te gaan. Met de producten uit dit pakket zorg je ervoor dat je urenlang plezier en verlichting hebt na het gebruik, zeker als je dit doet voor het naar bed gaan omdat het dan nog langer werkt. 

Kijk welk product bij jou past

Een droge mond is uitermate vervelend maar het kan ook nog eens echt serieuze gevolgen hebben als je er langdurig last van hebt. Het kan namelijk het slikken, eten en praten bemoeilijken en daarom is het zaak dat je zo snel mogelijk iets aan het probleem doet. Als je er iets aan wilt doen en de problemen bij de bron wilt aanpakken dan zijn de producten uit dit pakket daar zeker wel geschikt voor. Welke je gebruikt is aan jou maar je mag ze uiteraard ook allemaal proberen zodat je weet wat het beste bevalt en waar jij baat bij hebt. 

Mondwater uit het pakket

Ben je wel het type om de mond goed te spoelen nadat je je tanden gepoetst hebt? Dan vind je daarvoor in het pakket het Oralieve mondwater Anti-Plaque Mouth Rinse. Dat is een hele mond vol maar het komt erop neer dat het mondwater je mond extra vochtig maakt en de aanmaak van speeksel stimuleert zodat je vrijwel direct na het spoelen al verlichting ondervindt.