3 tips voor het onderhouden van natuurlijke krullen

Heb jij natuurlijke krullen? Dan is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Je wilt ze zo mooi mogelijk laten shinen en laten glanzen en niet als een pluisbol over straat lopen natuurlijk. Wil jij  alles over krullen weten en hoe je ze op een gemakkelijke manier kunt onderhouden, lees dan vooral verder. Stap één in het onderhouden van je natuurlijke krullen is het wassen ervan. Het beste voor je haar en voor je hoofdhuid is om je haar twee keer te wassen per wasbeurt. De eerste keer wassen haal je alle viezigheid, zoals schilfertjes, vettigheid en pluisjes eruit en de tweede keer is echt de reiniging.   

Conditioner voor verzorgde punten

Nadat jij jouw haar 2x hebt gewassen is het belangrijk om de punten te hydrateren met een goede conditioner. Weet je niet wat voor conditioner goed  bij jouw haar past? Vraag dan één van de vele Krullenkappers voor een goede conditioner. Conditioner doe je alleen maar in puntjes en het middenstuk van je haar, omdat het niet goed is voor je hoofdhuid. Het is ook belangrijk dat je haar niet druipend nat is voordat je de conditioner erin doet. Knijp het eerst even met je handen het grootste gedeelte van het water eruit, voordat je de conditioner aanbrengt.

Haar met liefde en aandacht drogen

Na het douchen waarin je jouw twee keer hebt gewassen en de punten hebt gevoed met conditioner, is het belangrijk om er nog wat extra liefde in te stoppen. Bij het drogen van je haar is het belangrijk dat je dit met een microvezel handdoek doet of met een katoenen t shirt. Dit zal namelijk niet zo ruw voor je haar zijn als een badhanddoek is. Vervolgens als je jouw haar met liefde hebt gedroogd kan je er nog wat leave in conditioner in doen. Dit zorgt voor extra voeding van jouw puntjes, waardoor je haar blijft glanzen tot je volgende wasbeurt.